[bar group="860×106"]

Tres joves graciencs demanen la reobertura d’un cas de tortures de la Guàrdia Urbana de Barcelona 10 anys després [VÍDEO]

La matinada del 9 de gener del 2005, tres joves graciencs van ser detinguts per la Guàrdia Urbana. Les detencions es van produir de manera dispersada i aleatòria, i es fonamentaven en l’estètica “okupa” o “antisistema”. Més tard, a la comissaria de l’Estació del Nord, van ser maltractats i torturats pels agents del cos policial.

Les tortures van ser denunciades pels joves. Els agents van ser identificats coincidentment pels tres en rodes de reconeixement. Tot i les proves i els diversos recursos, el cas va ser finalment arxivat pel jutge per falta de proves.

Ara, deu anys més tard, arran del desmuntatge del cas del 4F, un ex-sergent de la Guàrdia Urbana ha fet públiques unes declaracions en les que parla d’aquella nit. El seu testimoni constitueix una nova prova que demostra les pràctiques sistemàtiques de tortura, humiliacions i vexacions del cos de la Guàrdia Urbana. És per això que aquestes tres persones han decidit trencar el silenci de nou i explicar què va passar realment, exigint la reobertura del cas i assenyalant als culpables que en el seu moment no van donar cap mena d’importància al que estava passant davant dels seus ulls.

Dissabte 25 de gener a les 12h del migdia tindrà lloc una roda de premsa a la plaça de la Vila de Gràcia per aclarir els fets, demanant responsabilitats polítiques i exigint la reobertura del cas.

Informació publicada a Gràcia Viva


[bar group="860×106"]