[bar group="860×106"]

TV3 eludeix la responsabilitat d’esdevenir la televisió dels Països Catalans

com_govern_admin.notapremsa.63.tv321241635745963La directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, va afirmar ahir en unes declaracions a l’Agència Catalana de Notícies que TV3 no està creada ni té l’estructura per ser considerada la televisió dels Països Catalans. Terribas, però, ha afirmat que “ l’objectiu és que la gent que parla català pugui omplir TV3”. Aquesta manifestació ha vingut motivada per un informe del Grup Barnils, en el que es considerava que Televisió de Catalunya prenia com a marc d’informació l’estat espanyol enlloc dels Països Catalans.

 

Segons Terribas, l’objectiu de TVC és “parlar de Catalunya al món”. Però el concepte de Catalunya de Terribas es redueix al Principat. La directora de TV3 ha afegit que tot i que la presència de repetidors de la senyal televisiva ha facilitat la recepció de l’emissora al País Valencià, les Illes Balears, la Franja i Catalunya Nord, aquest no és l’objectiu de TV3. Tot i això Terribas ha reconegut que aquest fet és positiu i s’ha mostrat partidària d’establir amb regularitat un servei recíproc entre les diferents televisions d’aquests territoris. Terribas ha afirmat que aquest “és una qüestió política irresolta per falta de voluntat política”.

 

Així doncs, mentre altres corporacions de televisió pública com la valenciana, posen pals a les rodes per una difusió televisiva homogènia arreu dels Països Catalans, la televisió pública del Principat adopta una posició passiva que no fa res més que difuminar encara més, si és possible, la realitat dels territoris de parla catalana al món. Perquè  el que no surt als mitjans de comunicació, senzillament, no existeix.


[bar group="860×106"]