[bar group="860×106"]

Un any i mig després de les vagues contra la LRU, judici a dos militants nord-catalans

El proper 29 de juny tindrà lloc a Perpinyà el judici a Pere i Yann, dos joves militants llibertaris nord catalans que el desembre del 2007 van ser detinguts durant més de 48 hores després de finalitzar una vaga contra la LRU, llei emmarcada en el procés de Bolonya. Pere i Yann, aleshores estudiants, havien participat activament a aquestes lluites i alhora eren militants de diverses organitzacions polítiques i sindicals, militància política que segons Pere Habet és el que motivà la seva detenció i posterior enquesta policial. 

“La campanya s’ha enfocat a denunciar la repressió política i no només al moviment estudiantil, ja que són aqueixes idees polítiques, que vehiculava la nostra lluita que han volgut condemnar” explica Habet a L’ACCENT, que afegeix que “n’és una prova que de totes les acusacions inicials: ultratge, violències, robatori, amenaces de mort, degradacions i fins i tot fabricació d’explosius segons un diari local, només ens queda l’ultratge i el refús del fitxatge d’ADN”.

És doncs en aquest sentit que ha treballat el comité de suport creat especialment per a aquest cas, al qual s’han adherit nombrosos col.lectius nord-catalans, però que han tirat endavant les organitzacions en què militaven els dos estudiants: Coordination des Groupes Anarchistes, Maulets i el sindicat Sud étudiants.

A banda de les acusacions primeres caldrà estar atents a la condemna que podria comportar el refús de fitxatge ADN. “Avui en dia a l’Estat francès qualsevol sospitós de delicte (menys denominats delictes de “coll blanc”) pot ser fitxat genèticament, el que vam refusar i ha estat una excusa que han fet servir per tirar endavant un dossier que ha quedat buit de proves pel què fa a les acusacions inicials” explica Habet. A més, afegeix, aquesta persecució política s’ha d’emmarcar en “la necessitat de l’Estat francès, i en general a Europa, de crear o recrear un enemic intern, mitjançant la repressió directa de qualsevol acte un poc més radical que el que els hi convé”.

De moment, el passat dissabte 13 de juny es va fer la primera concentració i una roda de premsa per convocar als actes que el dilluns 29 de juny, a partir de les dues de la tarda, es faran davant dels jutjats de Perpinyà: activitats musicals i animacions diverses, recordaran que al mateix moment, a l’interior, s’estarà fent un judici a les lluites autogestionades i llibertàries nord-catalanes.


[bar group="860×106"]