Un any més diverses marxes reclamen la llibertat dels presos i preses polítiques

marxesRescat ha tornat a convocar marxes de solidaritat amb els i les preses polítiques amb el lema “Per Nadal les volem a Casa”. Ja fa 10 anys que es realitzen. Aquest any, en nombroses localitats s’ha reclamat la llibertat d’en Jordi, la Lola i la Marina.

Barcelona, l’Hospitalet, Vilafranca, Sabadell, Igualada o Granollers han estat escenari d’algunes d’aquestes mobilitzacions solidàries.

 


Divendres 16 de desembre, va tenir lloc a l’Hospitalet de Llobregat una de les mobilitzacions, on una vintena de persones es van concentrar davant l’Ajuntament. A Vilafranca del Penedès, una trentena de persones es van concentrar per demanar la llibertat dels presos, i tot seguit es va fer un sopar popular i una festa antirepressiva. A Igualada, a la comarca de l’Anoia una quarentena de persones van marxar amb torxes. També hi va haver mobilització a Sabadell el mateix dia 16.

 

El dissabte 17 de desembre cap a dos quarts de vuit del vespre, unes 200 persones van sortir de la Rambla Canaletes, baixant pel centre de les rambles demanat la llibertat de les preses polítiques catalanes, Lola,Marina i d’en Jordi, empresonats pels estats espanyol francés, es cridaren consignes  contra la tortura, la dispersió i aïllament, per la llibertat dels Països Catalans i contra la Llei Antiterrorista. La marxa va seguir les rambles abaix, amb un gran desplegament policial per part dels mossos d’esquadra que els participants denunciaren com a forma d’intimidació i coacció. La mobilització passà per carrer Ferran i finalitzà a la Plaça Sant Jaume on es llegí el comunicat corresponent a les Marxes de Torxes d’enguany.

Des del col·lectiu de suport a les preses polítiques catalanes Rescat han volgut agraïr un any més la solidaritat de totes les persones que vnu assistir als actes en solidaritat cap als i les preses polítiques catalanes.

Pels propers dies hi ha previstes també mobilitzacions en localitats com Terrassa, el dia 24. A Granollers, va ser el passat dia 3 que es va fer un acte de solidaritat amb la Lola, veïna d’aquesta localitat, on a més, el SEPC i Rescat va realitzar un mural pels presos.