[bar group="860×106"]

Un atracament

El Govern de CiU descompta l’IRPF de la paga addicional que encara les 210.000 empleades i empleats públics no hem cobrat. A més el nostre regal de Nadal he sigut el retard en el cobrament del 80% de la paga addicional i l’ajornament sine die de l’altre 20%. És un atracament.

El 30 de novembre, el Govern de CiU comunicava a la Mesa de la Funció Pública i el 13 de desembre concretava una sèrie de mesures que representen un nou atemptat a les nostres condicions laborals, noves reduccions salarials i una degradació de la cobertura social de les treballadores i treballadors de l’administració de la Generalitat amb la finalitat de treure’ns de la butxaca 625 milions d’euros (un 10% de la massa salarial global). Les mesures més importants són: els acomiadaments d’interins que no han volgut quantificar, la reducció salarial en les dues pagues addicionals (que poden suposar entre un 3% i un 5% del nostre salari anual i que estalviaran al Govern 306 milions d’euros), la modificació de la retribució durant el primer any de reducció de jornada per tenir cura de filles i fills (que passarà del 100% al 80%) que ens mostra com és de difícil per a CiU, l’equilibri entre la catòlica defensa de la família i la política neocapitalista de defensa dels seus interessos de classe.

Segons dades de l’IDESCAT del 2010, el PIB català és un 12,5% superior a la mitjana de la UE-15, el que significa que el Principat de Catalunya és un dels territoris més rics d’Europa i el món. Això vol dir que la riquesa al nostre país està mal repartida i que els seus governs han invertit només el 17% del PIB en despesa pública, quan correspondria un 29% segons la mitjana de la UE-15.

Aquestes mesures d’espoli salarial, social i de condicions laborals han creat un gran malestar entre els i les treballadores de la Funció Pública. A l’hospital de la Vall d’Hebron, en conèixer-se les mesures, el malestar era molt intens i es va manifestar en una assemblea multitudinària. A l’hospital de Can Ruti es va fer una assemblea amb una assistència molt important. I es van prendre decisions, com ara fer reclamacions individuals manifestant el rebuig a aquesta mesura i exigir de l’ICS el pagament de tota la paga extra, fer del dia 28 de desembre un dia de lluita. Aquest dia els treballadors de l’hospital de Can Ruti es concentraren a les portes per t l d’impedir-ne l’accés.

Per a la setmana del 16 al 22 de genera hi ha diverses mobilitzacions convocades en defensa de tots els serveis públics i contra les retallades.

Isa Garnika és treballadora de la Vall  d’Hebron, sindicalista de la CGT i militant de l’Esquerra Independentista.


[bar group="860×106"]