Un brindis per la mort de Francisco Franco a Montcada (i altra higiene antifeixista)

Un brindis per la mort de Francisco Franco a Montcada (i altra higiene antifeixista)

Fotografies de l’Ateneu de Montcada de l’Horta

La setmana antifeixista organitzada per l’Ateneu de Montcada de l’Horta clourà aquest dissabte amb un concert d’homenatge als 19 montcadins afusellats pel franquisme. Serà el punt i final a una setmana plena d’activitats que han omplert el poble amb l’objectiu d’esborrar el feixisme dels carrers.

Un objectiu també literal, ja que entre les activitats organitzades hi havia la d’esborrar pintades nazis dels murs de Montcada o la realització d’un gran mural antifeixista, programada per a demà dissabte. Així, el primer dia de la Setmana Antifeixista, desenes de voluntaris amb material donat per diversos comerços del poble van recórrer els carrers i hi eliminaren pintades de diversos grupúscles feixistes, algunes de les quals feien apologia del mateix Hitler.

A més a més, un parell de xerrades al voltant de les “Noves estratègies de l’extrema dreta” o “Més enllà dels dos sexes” han completat la programació d’aquestes jornades, amb un notable èxit d’assistència. I el dijous 20, coincidint amb l’aniversari de la mort del dictador -i també de Primo de Rivera- l’Ateneu va acollir un brindis per la mort de Francisco Franco, ara fa 39 anys.

Pel que fa al concert de cloenda, els membres de l’Ateneu han denunciat les dificultats per obtindré el permís municipal i que “com sempre que intentem fer alguna cosa en un lloc públic, el nostre estimat Ajuntament ens tracta com a imbècils i ens fa anar d’un despatx a un altre, mentre els encarregats de donar-nos una solució es van passant la pilota de mà en mà. No obstant això, seguirem insistint i recordant-los que el carrer també és nostre i tenim el mateix dret que la resta a fer-ne ús”.

El concert serà finalment a l’Antic Escorxador, a les 21h, i comptarà amb l’actuació de 13/14, Bastida i els alcoians Verdcel. En comptes de cobrar entrada, els organitzadors han demanat als assistents que aporten aliments no peribles