[bar group="860×106"]

“Un cim, una estelada” puja al Buixcarró

El passat diumenge 12 d’octubre el Centre Excursionista Benicadell, el grup de muntanya Viarany i el Col·lectiu Dorresment van organitzar l’activitat “Un cim, una estelada” per a reivindicar la llibertat dels Països Catalans amb l’ascensió a un cim.

L’activitat va tenir dos punts d’eixida, un des de Castelló de Rugat (la Vall d’Albaida) i un altre des del Pla de Corrals, al terme de Simat de la Valldigna (la Safor), atés que el cim escollit per ascendir aquest any va ésser el Buixcarró, a la serra de Quatretonda.

La convocatòria va ser tot un èxit d’assistència per a l’organització, malgrat la presència de la Guàrdia Civil als dos punts d’inici. Agents del cos de seguretat estatal van fotografiar i identificar part dels assistents, cosa que va ser interpretada pels convocants com “un clar intent d’intimidació als participants”.

Aquesta campanya es va iniciar l’any 2002 des de l’assemblea d’Endavant (OSAN) de la Vall d’Albaida i ha anat consolidant-se des d’aleshores fins l’actualitat, amb ascensions cada 12 d’octubre a alguns dels cims més representatius de les comarques centrals valencianes.


[bar group="860×106"]