[bar group="860×106"]

Un correfoc nudista protesta contra la directiva europea que regularà l’ús de la pirotècnia

Hi ha milers de formes de manifestar-se contra la nova directiva europea sobre la pirotècnia que posarà en perill la cultura del foc als Països Catalans, però sens dubte la més original, fins ara, ha estat la que va tenir lloc dissabte a Sant Llorenç del Penedès (Baix Penedès).

Més de mig miler de diables d’arreu del territori van organitzar un correfoc nudista en aquesta localitat del Penedès, amb l’objectiu de demostrar que si el foc s’utilitza correctament no comporta cap risc. Vestits únicament amb mocador i un tanga (a més de sostenidors per les noies), els prop de 600 diables van mostrar el seu rebuig en un acte recolzat per la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya i de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya

Per altra banda, el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila, va recordar que el 4 de gener és el límit que la Unió Europea preveu perquè els diferents països puguin presentar recursos per adequar la normativa al cas concret de cada país. La impossibilitat de les administracions dels Països Catalans a negociar de tu a tu amb Brusel·les fa que l’interlocutor hagi de ser el ministeri de justícia espanyol, que fins al moment no s’ha pronunciat.

Així doncs, continua el compte enrere perquè la nostra cultura popular sàpiga si li serà permès o no continuar existint com fins ara. Queda clar que el clamor popular defensa la tradició del foc, de moment però, sense el recolzament d’unes institucions que segueixent fent-se el suec.


[bar group="860×106"]