Un detingut i greus incidents durant la visita de Fabra a la UJI

Un detingut i greus incidents durant la visita de Fabra a la UJI

A2ccbpmCUAEGJc6.jpg large

El president de la Generalitat Valenciana ha estat rebut amb importants protestes a la inauguració de l’edifici Espaitec II de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana. Vora 150 estudiants i treballadors de la universitat pública de la Plana, convocats pel Consell de l’Estudiantat, s’han manifestat a les portes de l’edifici per protestar contra les retallades i la pujada de taxes que afecten el curs que ara s’enceta.

De fet, l’edifici Espaitec II és un paradigma del model universitari que volen imposar, ja que es tracta d’un equipament públic dins el Campus cedit per complet als interessos de les empreses privades. És per això que el Consell de l’Estudiantat havia considerat la presència del president com una provocació, i en un comunicat ha denunciat que, arran la progressiva privatització, l’ensenyament superior cada cop és menys accessible a les classes humils. En el mateix comunicat, el Consell declarava persones non-grates al president de la Generalitat i al ministre d’Educació José Ignacio Wert.

Durant la protesta, els manifestants han intentat accedir a l’edifici, però han topat amb la seguretat privada de la Universitat i amb alguns policies de paisà. Després que un grup de manifestants aconseguiren introduir-se a l’edifici, un fort desplegament policial ha intentat contindre les protestes i els ha encerclat en un garatge, on hi ha hagut algunes càrregues. Durant els incidents, policies de paisà han detingut un membre de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa de Castelló de la Plana i posteriorment l’han traslladat a comissaria. També han identificat a diverses persones, i les han amenaçades amb multes.

Davant la gravetat dels incidents, el propi rector de la Universitat ha acudit a mediar amb els cossos repressius i els ha demanat que abandonaren el campus, segons han informat membres del SEPC a L’ACCENT. A última hora, un grup de solidaris s’ha concentrat davant la comissaria per reclamar la seua llibertat.