[bar group="860×106"]

Un fort desplegament dels Mossos d’Esquadra barra el pas a la concentració contra la visita dels prínceps espanyols

Una cinquantena de persones s’han concentrat aquest matí, dilluns 26 d’octubre, davant l’Escorxador de Lleida per mostrar el seu rebuig a la visita del Príncep Felip de Borbó i Letizia Ortiz en motiu de la inauguració del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny.

Dos centenars d’agents dels Mossos d’Esquadra s’han desplegat pels carrers de la ciutat i un fort desplegament ha registrat les persones que accedien a la plaça. A més, la policia també ha rodejat els assistents a la concentració i ha barrat el pas a la marxa amb més agents i dues furgones policials. Una actitud que l’Assemblea de Joves de Lleida (CAJEI) considera “desproporcionada i intolerable” donat que “coacciona el dret de manifestació”.

Durant la concentració i la marxa interrompuda, els manifestants han cridat consignes contra la monarquia espanyola, emfatitzant el seu caràcter antidemocràtic i contra l’actitud atemoritzadora dels Mossos i dels qui en són responsables polítics.

L’Assemblea de Joves, en un comunicat, ha criticat que la ciutat i el país s’hagin gastat milers d’euros “en una visita innecessària i en un desplegament policial desproporcionat. Una despesa que en temps de crisi encara ens ha de fer reflexionar més a tots plegats”. A més de lamentar l’actitud de “vassallatge, provinciana i de desmemòria històrica del govern municipal i la Universitat de Lleida, convidant la corona espanyola”, i concretament “als hereus dels responsables de la pèrdua dels nostres drets i llibertats com a país”.


[bar group="860×106"]