[bar group="860×106"]

Un informe alerta que el País Valencià és el territori amb més agressions feixistes i racistes

Manifestació antifeixista al País Valencià

L’associació Moviment Contra la Intolerància ha presentat aquest dimarts l’informe Raxen a València. En aquest informe es fa palesa la impunitat que gaudeixen els grups i partits polítics neonazis al País Valencià, ja que és en aquest indret on més agressions feixistes s’han enregistrat, moltes de les quals a col·lectius de l’Esquerra independentista, com la mort de Guillem Agulló l’any 1993.

L’informe Raxen l’ha elaborat el Moviment contra la intolerància. L’encarregat de presentar els resultats de l’informe ha estat el president del moviment contra la intolerància, Esteban Ibarra, que ha explicat que al País Valencià és on més han crescut aquests incidents.

En aquest informe, que es realitza unes 5 voltes l’any, s’analitza quina és la situació dels atacs i agressions xenòfobes, feixistes i quins són els seus àmbits d’acció més notables. Segons es desprèn, a tot l’Estat espanyol hi ha entre 3.000 i 4.000 agressions a l’any i des del començament de la realització d’aquest informe, 1992, hi ha hagut 80 assassinats racistes. Ibarra ha afirmat que la situació econòmica, l’organització per Internet (més de 200 webs) i la “feblesa institucional” han fet que aquesta mena d’atacs proliferen força en l’últim període.

El cas valencià crida l’atenció poderosament: 80 casos en l’últim any mentre que al Principat han estat la meitat, 40. Ibarra ha carregat durament contra el poder judicial i política valencià, segons ell, al País Valencià hi ha un “un residu antidemocràtic latent” com a conseqüència de la Transició en aquest territori. També sentencià que hi ha “impunitat policial” per part de grups neonazis i “falta de reacció institucional”.


[bar group="860×106"]