[bar group="860×106"]

Un miler de persones s’apleguen al Festaborigen a Benissa

foto: Ass. Joves de BenissaAl camp de futbol de Benissa, gairebé mil persones en banyador celebraven una nova edició del Festaborigen. El públic responia massivament amb aquesta ironia la prohibició de l’ajuntament de celebrar aquesta festa a la platja de la Fustera, tal i com s’havia fet l’any anterior. Enguany, l’ajuntament decidí que la platja només era per a “les famílies” i les actuacions havien de ser de “música suau” i de menys d’una hora. La resposta de mil persones en banyador al camp de futbol representà una clatellada humorística a la prohibició municipal.


El Festaborigen va nàixer el 2009 amb la intenció de ser el successor dels primers festivals d’estiu organitzats a la Marina, com l’Almadrava Rock o el Rock a la Mar. Organitzat per l’Assemblea de Joves de Benissa, aplega grups musicals d’arreu dels Països Catalans -enguany els caps de cartell foren Orxata Sound System i Aspencat- i també organitza altres activitats paral·leles com debats i projeccions de vídeo.

Amb el Festaborigen, ja són diversos els festivals i aplecs celebrats aquest estiu arreu del País Valencià en defensa i promoció de la nostra cultura i llengua. Tots ells, amb un èxit creixent de públic.


[bar group="860×106"]