[bar group="860×106"]

Un Palau borbònic sense música lliure obre el MWC

Una concentració denuncia l'absolució de la infanta i la condemna al raper Valtònyc

El Palau de la Música acull el sopar de gala d’obertura del MWC 2017 amb la presència del rei espanyol, Felip VI, el president autonòmic català, Carles Puigdemont, i l’alcaldessa de la ‘ciutat del canvi’, Ada Colau. A fora, desenes de persones protesten per la recent absolució de la infanta i la condemna al raper mallorquí Valtònyc.

Tot just quatre dies després que se sabés l’absolució de la infanta Cristina pel Cas Noós, el seu germà, el rei espanyol, visitava a Barcelona. Ho feia en el marc del Congrés Internacional de Mòbils -MWC, en anglès- que cada any s’instal·la a la capital catalana. Als afores del Palau de la Música, escenari del sopar, fins a 150 persones s’hi concentraven malgrat una forta presència policíaca.

Les manifestants, convocades des de l’Esquerra Independentista del Barcelonès i agrupacions de músics i músiques, protestaven pel que consideren que una doble vara de mesurar de la justícia espanyola. D’una banda, l’absolució de la infanta Cristina i la rebaixa en el compliment temporal de condemna per al seu marit, Iñaki Urdangarín. La condemna, de 6 anys i 3 mesos, és per prevaricació, malversació, frau, tràfic d’influències i dos delictes fiscals. De l’altra, la condemna al raper Valtònyc. Al jove mallorquí l’han condemnat a 3 anys i 6 mesos de presó pels delictes d’apologia al terrorisme i dels seus autors, de calúmnies i injúries a la Corona i d’amenaces no condicionals, a més de 3000 euros d’indemnització i d’assumir els costos del judici. Tot plegat, per haver cantat una cançó.

La concentració es va allargar durant més d’una hora al capvespre del diumenge 26 de febrer. Les manifestants van quedar distribuïdes en els tres cordons policials més propers a l’entrada principal del Palau. En un dels cordons, els Mossos van guanyar alguns metres, a empentes, ja que les concentrades s’hi van resistir. S’hi van sentir crits contra la monarquia, càntics fent al·lusió a la injustícia del cas Urdangarín i també crits a favor de la llibertat de Valtònyc.

A Palau, tot va transcórrer segons l’ordre establert. Cap mitjà de comunicació s’ha fet ressò de la concentració antimonàrquica i per la llibertat d’expressió.

S'ha creat un grup de suport per fer difusió del cas i recollir diners per la campanya

S’ha creat un grup de suport per fer difusió del cas i recollir diners per la campanya

Fotografies: @endavant_bcn @cos_bcn @dpanxeta @avastard


[bar group="860×106"]