Una cadena humana per reivindicar que el “Sénia no és frontera”

Una cadena humana per reivindicar que el “Sénia no és frontera”

6637746

L’Assemblea pel Sénia ha convocat una diada lúdica i reivindicativa el proper 24 d’agost a Ulldecona sota el lema “Lo Sénia no és frontera.” Aquesta entitat, que aplega principalment col·lectius i persones de les comarques del Baix Maestrat i del Montsià, neix amb la voluntat de reivindicar la unió dels Països Catalans des del “cor de la nostra nació”.

Segons han explicat els organitzadors, la diada començarà a les dotze del migdia a l’Ermita del Loreto amb jocs populars per als més menuts i un taller de pancartes. Posteriorment, continuarà amb un gran fideuà popular i per la tarda hi haurà una xerrada amb membres de la plataforma Som Països Catalans. Tot un dia d’activitats que inclourà l’actuació de dolçainers i de muixerangues i que culminarà amb la trencada de fronteres amb una cadena humana al pont de l’Olivar, que uneix els termes d’Ulldecona, Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera.

D’aquesta manera, l’Assemblea pel Sénia vol representar el trencament de les fronteres imposades i el reconeixement de la unió dels pobles; en les seues paraules “el dia 24 fem via per la defensa de la nostra llengua, de la nostra cultura, del nostre país.”