Una cadena humana per reivindicar que el “Sénia no és frontera”

6637746

L’Assemblea pel Sénia ha convocat una diada lúdica i reivindicativa el proper 24 d’agost a Ulldecona sota el lema “Lo Sénia no és frontera.” Aquesta entitat, que aplega principalment col·lectius i persones de les comarques del Baix Maestrat i del Montsià, neix amb la voluntat de reivindicar la unió dels Països Catalans des del “cor de la nostra nació”.

Segons han explicat els organitzadors, la diada començarà a les dotze del migdia a l’Ermita del Loreto amb jocs populars per als més menuts i un taller de pancartes. Posteriorment, continuarà amb un gran fideuà popular i per la tarda hi haurà una xerrada amb membres de la plataforma Som Països Catalans. Tot un dia d’activitats que inclourà l’actuació de dolçainers i de muixerangues i que culminarà amb la trencada de fronteres amb una cadena humana al pont de l’Olivar, que uneix els termes d’Ulldecona, Vinaròs, Sant Jordi i Traiguera.

D’aquesta manera, l’Assemblea pel Sénia vol representar el trencament de les fronteres imposades i el reconeixement de la unió dels pobles; en les seues paraules “el dia 24 fem via per la defensa de la nostra llengua, de la nostra cultura, del nostre país.”