[bar group="860×106"]

Crida urgent dels sindicats palestins: acabeu amb tota complicitat, deixeu d’armar Israel

Els sindicats palestins demanen als treballadors i treballadores de tot el món: Atureu l'armament d'Israel i acabeu amb tota complicitat!

Els sindicats palestins demanen als treballadors i treballadores de tot el món: Atureu l’armament d’Israel i acabeu amb tota complicitat!

Els sindicats palestins fan una crida mundial urgent a l’acció, demanant als treballadors de tot arreu que interrompin la venda i el finançament d’armes a Israel, i la investigació militar relacionada.

Els sindicats palestins fan una crida mundial urgent a l’acció, demanant als treballadors de tot arreu que interrompin la venda i el finançament d’armes a Israel, i la investigació militar relacionada.

Crida a l’acció

Israel ha exigit que 1,1 milions de palestins evacuïn la meitat nord de Gaza, mentre els sotmet a un bombardeig constant. Aquest moviment despietat forma part del pla d’Israel, recolzat pel suport inquebrantable i la participació activa dels EUA i la majoria dels estats europeus, per dur a terme massacres atroces i sense precedents contra 2,3 milions de palestins a Gaza i netejar-la ètnicament per complet. Des de dissabte, Israel ha bombardejat de manera intensa i indiscriminada Gaza i ha tallat el combustible, l’electricitat, l’aigua, els aliments i els subministraments mèdics. Israel ha assassinat més de 2.700 palestins, inclosos 614 nens, destruint barris sencers, acabant amb famílies senceres i ferint més de 10.000 persones[1]. Alguns experts en dret internacional han començat a advertir dels actes genocides d’Israel.

En altres llocs, el govern d’extrema dreta d’Israel ha distribuït més de 10.000 fusells als colons extremistes a Palestina del ’48 i a Cisjordània ocupada per facilitar els seus atacs i pogroms en escalada contra els palestins. Les accions, les massacres i la retòrica d’Israel apunten a la seva intenció d’implementar la seva segona Nakba promesa durant molt de temps, expulsant tants palestins com sigui possible i creant un “Nou Orient Mitjà” en què els palestins visquin en perpètua submissió.

La resposta dels estats occidentals ha estat una de suport total i total a l’Estat d’Israel, sense ni tan sols un cop d’ull superficial cap al dret internacional. Això ha amplificat la impunitat d’Israel, donant-li carta blanca per dur a terme la seva guerra genocida sense límits. Més enllà del suport diplomàtic, els estats occidentals estan subministrant armament a Israel, sancionant el funcionament de les companyies d’armes israelianes dins de les seves fronteres.

A mesura que Israel intensifica la seva campanya militar, els sindicats palestins demanem als nostres homòlegs internacionals i a totes les persones de consciència que acabin amb totes les formes de complicitat amb els crims d’Israel, aturant amb més urgència el comerç d’armes amb Israel, així com tots els finançaments i investigacions militars. El moment de l’acció és ara: les vides palestines estan en joc.

Aquesta situació urgent i genocida només es pot prevenir mitjançant un augment massiu de la solidaritat global amb el poble de Palestina, que pugui frenar la màquina de guerra israeliana. Necessitem que prengueu mesures immediates, sigueu on sigueu del món, per evitar l’armament de l’estat israelià i de les empreses implicades en la infraestructura del bloqueig. Ens inspirem en mobilitzacions anteriors dels sindicats a Itàlia, Sud-àfrica i els Estats Units, i mobilitzacions internacionals similars contra la invasió italiana d’Etiòpia als anys 30, la dictadura feixista a Xile als anys 70 i altres llocs on la solidaritat global limitava l’abast de la brutalitat colonial.

Fem una crida als sindicats de les indústries pertinents:

 1. Negar-se a construir armes destinades a Israel.
 2. Negar-se a transportar armes a Israel.
 3. Aprovar mocions al seu sindicat en aquest sentit.
 4. Prendre mesures contra les empreses còmplices implicades en la implementació del setge brutal i il·legal d’Israel, especialment si tenen contractes amb la vostra institució.
 5. Pressionar els governs perquè aturin tot el comerç militar amb Israel i, en el cas dels EUA, el finançament.

Fem aquesta crida quan veiem intents de prohibir i silenciar totes les formes de solidaritat amb el poble palestí. Us demanem que parleu i actueu davant la injustícia com han fet històricament els sindicats. Fem aquesta crida en la creença que la lluita per la justícia i l’alliberament palestins no és només una lluita determinada a nivell regional i global. És una plataforma per a l’alliberament de totes les persones desposseïdes i explotades del món.

16 d’octubre de 2023

Federació General Palestina de Sindicats, Gaza.

 • Unió General de Treballadors dels Serveis Públics i del Comerç
 • Unió General de Treballadors Municipals
 • Unió General de Treballadors de Jardins d’Infància
 • Unió General de Treballadors de la Indústria Petroquímica
 • Sindicat General de Treballadors Agrícoles
 • Unió de Comitès de Dones Palestines
 • Unió General de Treballadors dels Mitjans de Comunicació i la Premsa
 • Federació General Palestina de Sindicats (PGFTU)

Sindicat General de Professors Palestins

Sindicat General de Dones Palestines

Sindicat General d’Enginyers Palestins

Associació de Comptables Palestins

Federació d’Associacions Professionals, entre les quals

 • Associació Dental Palestina – Centre de Jerusalem
 • Associació Palestina de Farmacèutics – Centre de Jerusalem
 • Associació Mèdica – Centre de Jerusalem
 • Associació d’Enginyers – Centre de Jerusalem
 • Associació d’Enginyers Agrònoms – Centre de Jerusalem
 • Sindicat de Veterinaris – Jerusalem Centre
 • Sindicat de Periodistes Palestins

Associació Palestina d’Advocats

Associació Palestina d’Infermeria i Parteria

Sindicat de Treballadors de Jardins d’Infància

Sindicat Palestí de Treballadors de Serveis Postals

Federació de Sindicats de Professors i Empleats d’Universitats Palestines

Federació General de Sindicats Independents de Palestina

Nova Federació Palestina de Sindicats

Unió General Palestina d’Escriptors

Unió Palestina de Contractistes

Federació de Sindicats de Professionals de la Salut

Sindicat Palestí de Psicòlegs i Treballadors Socials

 

[1] Dades de 15 d’octubre de 2023


[bar group="860×106"]