[bar group="860×106"]

Una gracienca pateix un altre procés judicial per parlar català

Àngels Monera, veïna del barri de Gràcia, ha estat jutjada per parlar català a un Guàrdia Civil a l’aeroport de Girona. El juí es va celebrar 22 de febrer al Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Santa Coloma de Farners. Segons ha afirmat l’Àngels a L’ACCENT, haurà d’esperar 15 dies per a rebre la sentència final, tot i que de moment el fiscal ja ha demanat 200€ com a penalització. Està acusada de desordres públics i falta de respecte a l’autoritat.
Tot passà el 3 de setembre de 2009 quan Àngels Monera i la seua família arribaren a l’aeroport per agafar un vol cap a l’Alguer. Allà gosaren adreçar-se a un Guàrdia Civil en català, aquest la va retenir amb una “actitud prepotent i de menyspreu cap a la llengua [catalana]”, segons afirma en un comunicat la pròpia Àngels. A les dependències de la Guardia Civil dins l’aeroport va ser interrogada sobre geografia i filologia: “¿Reconeix vostè que Girona està en Espanya?, ¿Reconeix vostè que l’espanyol és la llengua oficial d’Espanya?”. Quan finalment la deixaren lliure, havia perdut el vol i es va quedar a terra.

Ella i la seua família s’hagueren de quedar tot el dia a l’aeroport. Van comprar uns nous bitllets a una destinació molt allunyada de l’Alguer, la ciutat de Càller —a l’altre punta de Sardenya—, pagaren una nit d’hotel (van arribar a les 23.00h) i llogaren un cotxe per desplaçar-se a l’Alguer, on tenien reservada una habitació que també van haver de pagar.

Tan bon punt arribà a casa, l’Àngels denuncià la vexació patida als mitjans i a la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya. Aquesta, a hores d’ara no l’ha donat cap suport. L’Àngels es queixa que la Secretaria simplement l’ha contestat que “estan mostrant molt d’interès en l’assumpte”. La gracienca ha declarat a L’ACCENT que aquesta és “una resposta molt fluixa”.


[bar group="860×106"]