[bar group="860×106"]

Una iniciativa popular insta els gironins a manifestar-se en contra de la Fundació Príncep de Girona

Un grup de ciutadans de les comarques gironines ha organitzat una concentració mensual a la plaça del Vi de Girona per mostrar el seu rebuig a la Fundació Príncep de Girona, creada per Caixa de Girona, La Caixa, la Cambra de Comerç i la Fundació Gala-Dalí. Des que es va donar a conèixer aquesta fundació, han estat moltes les veus que s’hi han posicionat en contra fins al punt d’organitzar aquest seguit de concentracions que de moment ja compta amb el suport de diferents partits polítics i entitats. 

La Fundació Príncep de Girona, promoguda per caixes i empresaris, així com per la casa reial espanyola, pretén promoure a través de beques la recerca i la investigació de tot l’Estat espanyol. El fet que el príncep d’Astúries n’hagi estat nomenat el president d’honor ha empès aquest grup de ciutadans a posicionar-se en contra del que consideren un rentat d’imatge de la monarquia espanyola. La concentració tindrà lloc cada darrer dissabte de mes a les sis de la tarda a la plaça del Vi de Girona. El tret de sortida es farà aquest dissabte 28 de març.

Els organitzadors consideren que la utilització del nom de la ciutat de Girona està lligada “als interessos d’un seguit d’empresaris que volen alimentar les seves aspiracions personals i corporatives” per, de retruc, homenatjar una institució “símbol de la unitat de l’Estat espanyol i de la manca de llibertats dels Països Catalans”. El que consideren fora de lloc és que ho facin vinculant-hi el nom de la ciutat de Girona, “patrimoni de tots, no només dels monàrquics”, simplement per “mostrar la submissió d’uns quants empresaris a la corona espanyola amb el pretext de repartir beques a gent de tot l’Estat espanyol”. 

En aquest sentit, animen a tothom qui rebutgi aquesta actuació a retirar els seus diners de La Caixa i de Caixa de Girona, ja que seran, diuen, els clients d’aquestes caixes els que pagaran unes beques que es repartiran a tot l’Estat espanyol. Al seu torn, titllen de “vergonya nacional” que la Generalitat de Catalunya hagi assumit, en nom del seu màxim responsable, la vicepresidència d’honor d’una fundació que “lliga la ciutat al símbol d’opressió dels Països Catalans”. Els organitzadors han creat un blog específic on hi aniran penjant tota la informació relativa a les mobilitzacions (http://antiborbons.wordpress.com/).


[bar group="860×106"]