Una moció de censura de CiU, la CUP i Esquerra fa fora el PSC del govern de Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha viscut avui un dia històric: després de mesos de negociacions, una moció de censura signada per CiU, la CUP i Esquerra ha fet fora del govern el PSC, on hi era des de feia trenta anys. A partir d’avui, doncs, governarà CiU, tot i que també ho farà en minoria, perquè la CUP i ERC han optat per quedar-se a l’oposició.


L’assemblea de la Candidatura d’Unitat Popular va decidir donar suport a la moció a mitjans de març, un gest que qualificaren de ‘responsabilitat política’, tenint en compte la situació de bloqueig que hi havia al consistori.Tanmateix, la CUP ja ha advertit que el suport a la moció ha estat un acord puntual amb les altres forces polítiques i que continuaria fent una oposició contundent. De fet, durant les negociacions, la CUP va fer públic el document “Cinc motors pel canvi“, que inclou el seu programa de govern per als dos anys vinents, i és amb aquest document amb què basaran el seu treball fins a les properes eleccions municipals.

D’una altra banda, la Candidatura d’Unitat Popular ha tret al carrer avui un nou número del periòdic l’Arrel, que tots els veïns de Vilafranca rebran a la seva bústia, on s’hi poden llegir els arguments que han portat l’organització a donar suport a aquesta moció de censura.

Cal recordar també que l’anunci de la CUP d’afegir-se a fer fora el PSC del govern local va empènyer l’alcalde Marcel Esteve a presentar la seva dimissió.