[bar group="860×106"]

Una sacsejada amb una pregunta discutida

Les organitzacions de l’esquerra independentista coincideixen a destacar com a molt interessant el que ha succeït a Arenys de Munt arran de la convocatòria del referèndum. Per Joan Sebastià Colomer, responsable de Relacions Polítiques d’Endavant, “és molt important que s’ignorin les amenaces de l’Estat espanyol i que es faci un acte de desobediència explicitant que els catalans tenim dret a decidir i a votar en referèndum el que ens sembli”. Albert Botran, en representació de l’MDT, preguntat també per L’ACCENT, considera que “és molt positiu perquè és una acció democràtica simbòlica que serveix per desestabilitzar el règim”. I afegeix: “Al que li donem importància és que es pugui fer en més municipis i en un abast coordinat”.

 

Més enllà, però, dins de l’esquerra independentista la consulta d’Arenys ha generat un debat a l’entorn de la pregunta formulada, ja que no contempla la territorialitat completa dels Països Catalans i a més inscriu la independència dins de la Unió Europea. Colomer, d’Endavant, explica que és el que no comparteixen: “La pregunta no recull el nostre projecte, nosaltres no lluitem per la independència del Principat sinó dels Països Catalans i no entenem que aquest proposta s’hagi de presentar de forma tancada com es fa dins de la Unió Europea”. Botran també reconeix que no és la pregunta que més li agradaria, però prefereix subratllar que malgrat el text concret, la iniciativa “ha estat una sacsejada”.

Més enllà de la discussió, el divendres 4 de setembre les CUP del Maresme i Maulets van fer una roda de premsa conjunta en què subratllaven que esperen que la consulta sigui “un èxit i una expressió democràtica inequívoca, que doni una alternativa clara a l’autonomisme i situï l’exercici del dret d’autodeterminació en l’agenda política i social dels Països Catalans”.


[bar group="860×106"]