Unim les lluites cap a la vaga general

Seria fals dir que ara el capitalisme no està funcionant, perquè si que funciona. La qüestió és que el capitalisme funciona així, així de malament. La crisi econòmica que estem patint totes les treballadores és pròpia del capitalisme i de les seves contradiccions sense resolució.

I és en aquest context de crisi que veiem com a la nostra comarca les treballadores de diverses empreses pateixen les dramàtiques conseqüències d’un sistema econòmic basat en contradiccions, en el lucre econòmic i en l’explotació.

I això es tradueix en més precarietat laboral, reduccions de plantilles, tancaments i altres retallades de drets laborals i socials. Davant d’aquesta situació treballadores de diverses empreses de diverses comarques s’han decidit a organitzar-se per donar una resposta unitària a aquestes agressions, una resposta coordinada per així tenir més força.

Amb aquest objectiu ha nascut darrerament la Coordinadora de Treballadores del Vallès en Lluita, i ha estat a les mobilitzacions com a resposta a la repressió sindical, als tancaments o als ERO on s’ha començat a detectar la necessitat de coordinar les diferents lluites que es duien a terme a la comarca.

Alhora cada cop és fa més evident que cal treballar per una vaga general, una vaga que ni CCOO ni UGT tenen intenció de fer-li al govern del PSOE, i és per això que cal organitzar nuclis de lluita descentralitzats i des de la base començar a treballar per mobilitzar el màxim gent per així poder arribar-hi. Aquest és un altre dels objectius més importants que s’ha marcat la Coordinadora.

Cal que l’esquerra independentista doni tot el suport a aquesta iniciativa de rabiosa rellevància i necessitat, ja que únicament des de la base i amb la unitat dels i les treballadores es pot canviar el panorama desolador al que ens està abocant el capitalisme. Ara més que mai és vigent i necessàriament recuperable l’eslògan de “Socialisme o barbàrie”, una disjuntiva que ens ha d’obligar a reflexionar i a posicionar-nos en favor d’un projecte que estigui basat en el repartiment de la riquesa, en la socialització i democratització dels mitjans de producció i de la banca, i en la defensa i preservació de la dignitat de totes les persones.