[bar group="860×106"]

Vaga de 24h a l’Institut Català de la SalutLa CGT ha convocat una vaga de 24 hores aquest dijous 21 i el proper 28 de gener a l’ICS per reclamar millores laborals als hospitals i centres d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut. Concretament, la retirada de la nova borsa de treball i el reconeixement del solapament d’horaris retribuïts per infermeria i auxiliars d’infermeria.

Segons critiquen els i les treballadores sanitàries, després del pacte sobre la borsa de treball, signat el 19 de maig de 2008 entre l’ICS i els sindicats CCOO, UGT i SATSE, “la centralització i el control exclusiu del seu funcionament per part de la pròpia administració i dels tres únics sindicats signants, atorguen a l’administració suficient poder per manipular al seu desig la borsa de treball i el moviment intern i excloure, com a les empreses privades, a qui pel motiu que sigui no li agradi”.

D’aquesta manera, doncs, consideren que l’ICS té la possibilitat d’avaluar el personal de manera arbitrària. I, afegeixen que, a més, els contractes inferiors a tres mesos els pot oferir l’empresa al seu desig, sense cap tipus de control o limitació.

D’altra banda, les treballadores també denuncien que l’ICS “no té en compte la necessitat d’un temps de trobada entre el professional que passa el ‘parte’ i qui el rep, cosa que fa que coincideixi l’horari laboral de l’inici de la jornada d’un torn amb el del final del torn anterior”. I això, acaba comportant que les treballadores es quedin a passar l’informe fora de la seva jornada laboral. Un temps que no és reconegut ni retribuït.

És per tots aquests motius que la Federació de Sanitat de la CGT considera que amb aquestes mesures s’aconsegueix “crear un clima laboral irrespirable, amb les nocives conseqüències que això suposa a la sanitat pública, als seus treballadors i, el que és pitjor, als pacients i usuaris”.

La concentració del proper dijous 28 serà davant la seu de l’ICS a Barcelona.


[bar group="860×106"]