[bar group="860×106"]

Vaga de fam a València per la llibertat dels presos polítics saharians tancats al Marroc

vaga_fam_sahara_vlcA les 10 del matí d’avui ha acabat una vaga de fam de 48 hores davant la Delegació de govern de València per demanar l’alliberament de presos saharians. L’associació Sáhara Acción, amb seu social a Silla (l’Horta), ha mantingut el campament al cèntric carrer Colom durant dos dies on s’han encadenat tres persones vinculades amb l’entitat i dos jóvens saharians.

L’acció, coordinada a nivell estatal, vol mostrar el seu suport als 23 saharians presos a Sale (el Marroc) que fa un mes estan en vaga de fam indefinida. La vintena d’hòmens són presos polítics detinguts ara fa un any al campament de Gdeim Izik i, segons denuncia Sáhara Acción, estan patint un tractament que vulnera tots els drets humans bàsics: absència d’atenció mèdica adequada, tortures, incomunicació… Els presos estan esperant un juí militar mentre pateixen, segons Sáhara Acción, diversos tipus de malaltia: vòmits amb sang, desmai, al·lèrgia ocular, malaltia cardíaca, etc.

L’objectiu de les persones en vaga de fam al carrer és pressionar el govern espanyol perquè alhora obligue al govern marroquí a alliberar els 23 presoners o, com a mínim, millorar les seues condicions de tancament. L’altre punt dels Països Catalans on s’ha fet vaga ha sigut a Palma i el dimecres 30 al vespre hi hagué una concentració de suport a la campanya a la plaça Sant Jaume de Barcelona. L’ACCENT oferirà una entrevista a les persones encadenades a València al seu proper número 216 que es publicarà el dimecres 14 de desembre.


[bar group="860×106"]