La Vaga de Totes impulsa una vaga de consum

La Vaga de Totes impulsa una vaga de consum

El col·lectiu Vaga de Totes impulsa per avui una vaga de consum arreu dels Països Catalans, que tindrà com a epicentre la manifestació que sortirà a les 6 de la tarda des de la Plaça de la Catedral de Barcelona. L’objectiu principal és redefinir el concepte de vaga per incorporar-hi la lluita feminista i transmetre que el punt central d’una convocatòria de vaga no és l’home blanc assalariat.

Les impulsores del col·lectiu consideren que les reclamacions de les dones no queden recollides en les reivindicacions clàssiques. La convocatòria d’avui es fa extensiva a assalariades i no assalariades, aturades, jubilades, treballadores domèstiques, treballadores sexuals, treballadores submergides, mestresses de casa o camperoles, així com molts altres col·lectius “exclosos pels sistemes de dominació i opressió”.

Visibilitzar el treball quotidià de les dones

Un dels reptes de la Vaga de Totes és visibilitzar el treball de cures que les dones realitzen quotidianament. “Sense cures no hi ha vida, i sense vida no hi ha consum”, afirma el manifest de convocatòria de vaga. En aquesta línia, la convocatòria pretén ser una via per bloquejar el sector productiu i els seus beneficis.

A més, la vaga de consum vol denunciar el sistema de mercat, que segons les impulsores converteix progressivament en mercaderia qualsevol tipus de bé comú i els increments del cost dels serveis bàsics. D’altra banda, vol impugnar el cànon de bellesa, denunciar la pressió que la moda exerceix sobre les modes i l’explotació rebuda per les dones que treballen en el sector tèxtil.