[bar group="860×106"]

Vaga general a Catalunya Nord

vaga_general_perpinya

Més de 15.000 persones s’han manifestat aquest matí a Perpinyà contra la reforma de les pensions en el marc d’una vaga general convocada a l’estat francès sota el lema “No volem treballar més per viure menys”. La mobilització ha superat en participació la del passat 24 de juny, fet que evidencia el creixent malestar per les polítiques de retallades socials de Sarkozy.

A banda dels treballadors, la mobilització ha atret molts pensionistes i també molts minusvàlids agrupats en el col·lectiu “Ni pobres ni sotmesos”, dos sectors directament afectats per les accions antisocials del govern.

A la Catalunya Nord el 20% de les persones viuen per sota del llindar de la pobresa, mentre que la precarietat laboral s’enfila a un 39%. En la mitjana de l’estat francès, el llindar de pobresa es situa al 13% i el de la precarietat laboral al 33%.

 

SOLIDARITAT_vaga_catnord

Solidaritat des del País Valencià

Coincidint amb la manifestació de Perpinyà, un centenar de persones s’han concentrat aquesta tarda davant del consolat francès a València en solidaritat amb els treballadors de la Catalunya Nord. La concentració era convocada per la Plataforma contra la crisi i pels drets socials, participada per l’esquerra independentista i el sindicalisme alternatiu, com una mobilització per escalfar motors de cara a la vaga general.


[bar group="860×106"]