[bar group="860×106"]

València surt al carrer per condemnar i rebutjar la violència cap a les dones.

Un 25 de novembre més, els carrer de València s’ompliren de gent per condemnar la violència cap a les dones i rebutjar el sistema patriarcal que la propicia.

Milers de persones recorregueren la distància que separa la plaça del Parterre i la plaça de l’Ajuntament, per recordar que la violència per raó de gènere és una lacra que infecta la nostra societat dia rere dia i que les dones pateixen discriminació i violència pel simple fet de ser això, dones.

Amb el lema: “Totes contra el patriarcat, acabem amb la violència sexista” l’Esquerra Independentista va  formar un bloc unitari i molt actiu. Al final del recorregut, una companya va llegir un manifest on es denunciava la criminalització de l’avortament i de les dones que per diferents raons l’han de practicar, així com la reivindicació d’un avortament lliure i gratuït. A més, recordaren que aquest any 16 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles als Països Catalans; i animaren a totes a lluitar contra el sistema patriarcal que perpetua les relacions de dominació home-dona i empara aquesta violència sexista.

La presència policial fou molt nombrosa i en tot moment va escortar el bloc independentista, malgrat que la manifestació va transcórrer sense cap tipus d’incident significatiu.

 


[bar group="860×106"]