[bar group="860×106"]

Veïnes del Cabanyal protesten durant la visita de Rita Barberà al barri

Les veïnes del barri del Cabanyal van organitzar ahir dimarts 8 de juliol una protesta aprofitant la visita que l’alcaldesa de València, Rita Barberà, va realitzar al barri per a inaugurar el nou parking del Mercat del Cabanyal.

Aquesta mobilització està emmarcada dintre de tot un seguit d’accions que la Plataforma, juntament amb les veïnes del barri, està desenvolupant per a oposar-se a la política depredadora del govern municipal.

Unes 90 persones, convocades per la plataforma Salvem el Cabanyal, esperaren a Barberà i la seguiren durant el seu recorregut pels carrers de l’històric barri valencià, al crit de Fora especuladors!, no a la destrucció del barri.

Les veïnes volen deixar clar que el Cabanyal no està en venda i s’oposen al pla urbanístic que està impulsant l’ajuntament de València amb l’ampliació de l’avinguda de Blasco Ibañez.

La forta presència policial i l’actitud dels serveis de seguretat va impedir que la protesta transcorregués de forma pacífica i el seguiment i retencions a les veïnes va ser una constant durant tot el matí, fins i tot van intentar detenir un jove, només l’oposició d’alguns veïns va impedir que la policia pogués emportar-se’l a comissaria.

En mans del ministeri de Cultura
La setmana passada, el Tribunal Suprem demanava un informe al Ministeri de Cultura espanyol per a que aquest determine si el pla urbanístic suposa un espoli sobre el barri declarat Bé d’Interes Cultural  (BIC) des de 1993.

Aquest es veu com a una nova esperança per part de les veïnes per a que s’ature la destrucció de l’històric barri marítim.


[bar group="860×106"]