[bar group="860×106"]

Veremonte no executa l’opció de compra sobre els terrenys de BCN World

L'empresa renuncia per ara als terrenys, després d'haver aconseguit una legislació a mida

L’empresa Veremonte, presidida pel saguntí Enrique Bañuelos, ha decidit avui no execturar l’opció de compra dels terrenys destinats a BCN World al Centre Recreatiu i Turític de Vila-Seca i Salou. La decisió de Bañuelos no és definitiva, ja que la seva negativa es basa princialment en el bloqueig de la redacció del Pla Director Urbanísitc,  que ha de regular la construcció de BCN World i és responsabilitat de la Generalitat. La data límit per executar l’oció era avui, 10 de desembre, i davant el pas enrere de Veremonte, la responsabilitat de tirar endavant el projecte  recau en La Caixa i el en el govern de la Generalitat, que mai han renunciat a la construcció del macrocomplex turístic malgrat les protestes i oposicions socials que ha generat.

Una renúncia feta després d’aconseguir una llei a mida

Veremonte no ha renunciat definitivament a BCN World, i de fet ha comunicat que seguirà treballant en el projecte a través del disseny dels resorts. Ara bé, a partir d’avui La Caixa té llibertat per negociar amb qualsevol altre comprador disposat  a adquirir els terrenys. En repetides ocasions la Generalitat ha afirmat que hi ha alternatives a Veremonte, per qui el Parlament va aprovar una llei a mida el passat 29 de maig. Entre altres coses, la nova legislació concedeix una rebaixa de la fiscalitat del 55% al 10% i una llibertat gairebé total per exercir els criteris urbanístics que l’empresa considerés oportuns.

La Generalitat garanteix a La Caixa la compra dels terrenys

Després que VEremonte no fes efectiva la compra, la Generalitat i la Caixa han signat un conveni aquest dijous que permetrà a l’administració catalana gestionar durant 18 mesos l’accés al sòl d’aquelles empreses que opten a una llicència de casino en el Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou. Fins als final d’aquest termini la Generalitat podrà comprar les 150 hectàrees que han d’acollir el complex, terrenys que valora en 110 milions d’euros, garantint així que La Caixa no perdi la seva inversió encara que no es faci el complex.

 

Foto: elconfidencial.com


[bar group="860×106"]