Vist per a sentència el judici contra els membres de Salvem l’horta d’Alboraia

L'horta d'Alboraia. Foto: Paco FrancèsAquest dijous, ha quedat vist per a sentència el judici contra els membres de la plataforma Salvem l’horta d’Alboraia acusats de desordres públics després de desplegar una pancarta en defensa de l’horta durant un ple de l’ajuntament en l’any 2005.

Cal recordar que el judici es va haver de suspendre, el passat 23 de gener, ja que el gran nombre de testimonis va fer impossible que es finalitzés en una sola jornada. Després de la compareixença dels testimonis que faltaven, el judici va quedar conclòs i a l’espera que el jutge dictamine la sentència definitiva. En la fase de conclusions, el fiscal va mantenir l’acusació de delicte per desordres públics amb una petició de 5.400 euros per a cadascun dels acusats.

 

Per la seua banda, la defensa va impugnar les proves documentals, va demanar la seua nul·litat, ja que se’n desconeix la procedència i el mateix denunciant no les va ratificar durant la vista. Aquestes fotografies són les proves sobre les que es fonamentava la denuncia efectuada per l’ajuntament d’Alboraia. Per finalitzar, la defensa va demanar l’absolució dels cinc militants ecologistes.