[bar group="860×106"]

Vist per sentència el judici als quatre tarragonins acusats d’atacar amb pintura una caserna

Concentració de suport als joves jutjats - Foto: Pobleviu.orgQuatre joves veïns de Tarragona han estat jutjats aquest dijous 12 de febrer acusats d’atacar amb ous de pintura la caserna militar de la Guàrdia Civil a la ciutat.

Els fets es remunten a la matinada del 21 de novembre del 2007, quan un grup indeterminat de gent va llençar ous de pintura contra la caserna. Hores més tard, segons les declaracions fetes pels guàrdies urbans, van detenir als joves per coincidir amb la descripció detallada per la Guàrdia Civil.

Tanmateix, malgrat les dificultat de relacionar els fets ocorreguts aquella nit els jutjats van decidir tirar endavant un “judici farsa” contra els joves als quals poden demanar dos possibles penes, en funció del que decideixi el jutge. Si la sentencia es resol com a falta per deslluïment, se’ls imputen sis dies de treball per la comunitat o quatre dies de localització permanent. En el cas que es resolgui com a falta per danys, haurien de ser 6 dies de localització permanent o una pena-multa de 15 dies, a raó de 4€ diaris.

En tot cas, el fiscal ha presentat un pressupost per demanar que abonin la quantitat de 812€  per la reparació que encara no han efectuat. En paraules de l’advocat defensor Carles Perdiguero la declaració dels joves s’ha vist reforçada, ja que al judici s’han escoltat declaracions contradictòries amb informes ja presentats, els dos agents de la guàrdia urbana no recorden la majoria dels detalls del succeït aquella nit, els ous que diuen van intervenir s’han destruït sense haver efectuat cap prova pericial, tot i les exigències de la defensa.

 
El judici no ha durat més d’una hora i mitja, allí estaven presents companys, familiars i amics dels acusats, a més de diversos policies de paisà que han escoltat atentament. Ara els hi toca esperar sentència, per això,  han fet una crida a la solidaritat i demanen a tota la població que es mantingui atenta a les pròximes notícies del cas.


[bar group="860×106"]