[bar group="860×106"]

Volem que hi guanyin els Països Catalans

El passat diumenge 9 de gener es va realitzar l’Assemblea Nacional de la CUP a Vilanova i la Geltrú, on es va aprovar el Programa Marc per afrontar les eleccions municipals del maig de 2011. Aquest programa recull la feina feta per centenars de persones que han participat en els diferents debats que s’han realitzat arreu del país. Hi han participat els militants de la CUP però també persones provinents dels moviments socials i populars dels Països Catalans.

Tot aquest procés arriba ara als municipis i la CUP estem organitzant punts de trobada participatius per decidir quines propostes inclourem en els nostres programes electorals a cada municipi. Volem que el poble participi debatent i decidint quines propostes volen per les seves viles i ciutats. No tenim por a donar la veu a la societat civil perquè sabem que quan la gent s’organitza ho fa en defensa dels interessos col·lectius de les classes populars i perquè sabem que la nostra pràctica política sempre ha estat lligada a les lluites populars. Altres opcions polítiques volen que la ciutadania només participi per escollir els càrrecs electes, que més tard negociaran en base a les poltrones i càrrecs de confiança, quina ha de ser la composició dels governs municipals. En aquest circ lamentable no hi entrarem.

Ho hem demostrat allà on estem presents i ho continuarem demostrant que nosaltres estem al costat de la voluntat popular expressada en forma de programa polític participatiu perquè som la única garantia per avançar cap a un canvi real en els governs municipals.

I quan parlem de canvi no parlem d’un canvi de cares. Les actuals forces parlamentàries comparteixen gran part de les polítiques sectorials. Nosaltres volem polítiques valentes i innovadores en matèries com habitatge, serveis socials, fiscalitat, mobilitat, residus, urbanisme o cultura, entre d’altres.El nostre repte serà mobilitzar a la gent per construir entre tots i totes programes electorals que recullin aquest esperit de canvi i de transformació social. I també caldrà reactivar i reforçar les lluites populars i el treball del dia a dia per fer dels municipis el motor de canvi cap a la independència i socialisme dels Països Catalans.

Allà on la CUP ja hi té presència ja estem aconseguint parcialment aquest repte i en molts altres municipis hi estem començant. A prop de 100 municipis existiran candidatures de la CUP i existiran milers de persones que participen de forma més o menys activa en aquest procés.

Estem segurs que en aquestes eleccions municipals tindrem més representació i més força que mai i això serà perquè més gent ha participat en aquest procés i això significarà que les propostes resultants també tindran més força i més opcions de ser aplicades. Al final hi guanyarem tothom i hi guanyaran els Països Catalans!

* Àlex Maymó és regidor de la CUP de Molins de Rei.


[bar group="860×106"]