[bar group="860×106"]

Vuit mesos de multa pels fets del castell de Montjuïc

David i Carles - llibertat.catVuit mesos de multa amb una quota diària de sis euros. És la sentència que condemna Carles i David, els dos joves que el 25 d’abril de 2007 van ser detinguts acusats de retirar la bandera espanyola del castell de Montjuïc. L’ACCENT hem parlat amb un dels encausats.

Els dos militants de Maulets van conèixer la sentència ahir després de gairebé dos anys dels fets. Carles i David van ser detinguts aquell matí després d’una acció contra la simbologia espanyola al castell de Montjuïc. Aquesta va consistir en la substitució de la bandera espanyola per una estelada. Els dos joves van ser retinguts pels Mossos d’Esquadra diverses hores al castell i posteriorment se’ls van endur fins a la comissaria del cos policial de Les Corts.

David Andreu, un dels dos detinguts, en declaracions per a L’ACCENT, s’ha mostrat convençut que la sentència ve a confirmar el que ja es temien: la defensa a ultrança dels símbols d’Espanya per part de la justícia espanyola. Per a Andreu, tot plegat s’encabeix dins la persecució política que l’Estat espanyol aplica sobre la dissidència. A més, Andreu ha denunciat la retòrica retrògrada i recalcitrant emprada pel director general del Castell de Montjuïc en la seua declaració, una actitud que vindria a demostrar la connexió de l’àmbit militar espanyol amb els temps franquistes.

Per la seua banda, Martí Majoral, d’Alerta Solidària, creu que la sentència és exagerada. En les seues declaracions a L’ACCENT, Majoral ha deixat clar que la bandera va estar intacta en tot moment i no va ésser extirpada ni cremada. L’organització antirepressiva considera una sentència de despropòsit aquesta nova condemna de la justícia espanyola. L’acció de Montjuïc, per a Alerta Solidària, és una activitat dissident més que ha trobat aquesta resposta exagerada de la justícia.


[bar group="860×106"]