Xerrades, manifestacions i acampades per contestar el congrés de CDC a Reus

contra congrés CDCConvergència Democràtica de Catalunya va celebrar el passat cap de setmana del 23, 24 i 25 de març el seu 16è congrés a Reus, en resposta a aquest fet diferents organitzacions i entitats de Reus organitzades al voltant de l’Assemblea Popular de Reus, espai unitari anticapitalista, es posaren a treballar per tal d’aprofitar l’ocasió per denunciar la situació de retallades i privatitzacions que estem vivint.

Es programaren diversos actes que giraren al voltant de la plaça del Mercadal, on una seixantena de persones hi varen acampar, i els carrers del voltant i que tenia el seu moment més àlgid el dissabte a la tarda, moment en que s’havia convocat una manifestació fins al Tecnoparc, espai on se celebrava el congrés.

Cal destacar que, tot i la forta presència policial que hi hagué a la ciutat durant els dies del congrés i els controls que es realitzaren en algunes entrades de Reus, així com els missatges destinats a generar alarma que realitzà l’alcalde els dies abans, els diferents actes es realitzaren sense incidents destacables, sols algunes identificacions, i segons allò planificat.

Acampada per començar

Divendres a la tarda es començà l’acampada a la plaça del Mercadal per tal d’habilitar l’espai com un lloc de reivindicació i difusió així com un espai on realitzar els diferents actes. A mitja tarda es realitzà un cercavila pels carrers del centre per tal de repartir fulls volants i explicar als vianants els motius de l’acampada i els diferents actes programats. El darrer acte del dia va ser una xerrada amb Félix Rodrigo Mora, del 15-M de Madrid sobre parlamentarisme i assemblearisme al segle XX.

Pel dissabte es tenia reservat el plat fort de les jornades, es comença pel matí amb una taula rodona que comptà amb la participació de Félix Rodrigo Mora, del 15-M de Madrid; David Fernàndez, activista social i periodista del setmanari La Directa; Sergi Fàbregas, membre de la Cooperativa Integral Catalana; i Àngels Martínez, de Dempeus per la Salut Pública i la Iniciativa Penal Popular en defensa del sistema públic de salut. Durant l’acte desenes de persones s’acostaren per escoltar el arguments i debats oberts pels diferents ponents.

A la tarda la CGT, de l’Esquerra Independentista i de les assemblees del 15-M del Camp i de les Terres de l’Ebre van començar, amb el retard de rigor, la manifestació, que comptà amb uns 500 persones. Va caminar pels carrers del centre fins arribar a les afores, on es reunien els militants de CDC. Durant tota la manifestació la combativitat va ser la tònica general i quan s’arribà davant de l’edifici on es reuniren, fortament protegit, es tirà 25 quilos de verdura podrida com acció simbòlica i es llegiren els manifestos, finalment, per seguretat, es decidí tornar tots junts cap al centre de Reus.

+ Convergència emmascara el gir a la dreta amb una ambigua retòrica sobiranista