Llibertat amb càrrecs per als tres detinguts de Mataró

Llibertat amb càrrecs per als tres detinguts de Mataró

La Policia Local de Mataró han deixat en llibertat amb càrrecs els tres detinguts que aquest matí han irromput a Mataró Ràdio per intentar llegir un comunicat de suport als set presos de l’Operació Pandora. Eren prop de dos quarts de nou del matí quan un grup de persones disfressades de Pare Noel han entrat a l’estudi de l’emissora, on en aquell moment hi havia la redactora dels informatius matinals i el tècnic de so. Ha estat el mateix tècnic qui, després de discutir amb els activistes, ha tancat l’emissió.

L’acció de solidaritat ha acabat amb tres detinguts que han estat trasllladats a dependències policials. La detenció ha aixecat una onada de solidaritat i indignació que ha desembocat en una concentració convocada a les quatre de la tarda a la Plaça Tereses de la capital del Maresme. Segons fonts presents a la mobilització, la policia ha comunicat als concentrats que els detinguts sortirien després de declarar. Poc abans de l’hora de convocatòria ha sortit la primera detinguda, i més tard ho han fet els altres dos, cada un amb un quart d’hora de marge. Als tres se’ls ha imputat un delicte per violació de domicili jurídic. L’Ajuntament mataroní ha anunciat que denunciarà als jutjats els activistes que han entrat a Ràdio Mataró després que en un comunicat CiU, PSC, PP i PxC hagin qualificat l’acció “d’actitud totalitària”, a més d’afegir que “aquesta mena d’actuacions no són pròpies dels nostres temps, ni d’aquest sistema polític, sinó que ens recorda altres formes polítiques on no existeix un règim de llibertat i les opinions s’han de fer sentir per mitjans clandestins”.

La de Mataró és la primera acció de solidaritat feta explícitament en suport als detinguts per l’Operació Pandora, realitzada fora de Barcelona. Dissabte a les cinc de la tarda hi ha convocada una manifestació a la capital catalana per demanar l’alliberament dels 7 presos anarquistes.

*Foto: Manolo García. Manifestació de solidaritat amb els presos de l’Operació Pandora realitzada al districte de Gràcia.