Un militant del SEPC inicia una vaga de fam indefinida

Tomàs Sayes, militant del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i estudiant de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha iniciat avui, dilluns 23 de febrer, una vaga de fam indefinida. Sayes ha optat per aquest mètode de lluita per tal d’exigir a les autoritats universitàries que s’acabi la criminalització i persecució del moviment estudiantil, que s’apliqui una moratòria de l’Espai Europeu d’Educació Superior i que s’obri un debat real i profund amb tots els sectors de la comunitat universitària.

Segons han explicat aquest matí en una roda de premsa, la vaga de fam es durà a terme a l’Edifici d’Estudiants de la universitat, on s’ha habilitat un espai per tal que en Tomàs i el grup de suport puguin estar els dies que duri la protesta.

Arnau Mallol, portaveu del SEPC, ha explicat que els motius i objectius que es volen aconseguir amb aquesta acció de protesta són resultat de l’actuació de les autoritats que “han ignorat i han actuat amb menyspreu davant tot allò que significava lluitar contra la mercantilització de la universitat i han mostrat una gran sordesa” davant el debat profund que volen impulsar.

És per això que el SEPC mitjançant aquesta vaga de fam vol exigir que, en primer lloc s’acabi la criminalització i repressió del moviment i deixar sense efectes les sancions als 28 estudiants amonestat i la readmissió dels sis estudiants expulsats. Així mateix, que es retirin els mecanismes coactius i sancionadors que existeixen en els reglaments de les universitats i “que les autoritats, començant pels rectors, mostrin un compromís ferm de que tots aquells conflictes que s’originin a la universitat es resoldran de forma dialogant i pacífica, i que mai més entraran les forces policials”.

D’altra banda, també exigeixen una moratòria dels nous plans d’estudi i la obertura d’un debat profund sobre la transformació de la universitat per tal d’anar a l’arrel del problema. En aquest sentit, el SEPC va presentar fa dues setmanes la proposta “Construïm la Universitat Pública del futur” i durant les properes setmanes realitzaran referèndums a la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya.