La diada patriòtica del Pi de les Tres Branques posa punt i final al Rebrot

El pi de les tres branquesEl Rebrot, l’aplec de joves dels Països Catalans que s’ha celebrat a Berga durant els dies 16, 17, 18 i 19 de juliol ha finalitzat, aquest diumenge, amb la pujada al Pi de les Tres Branques, símbol que mitjançant la unió de les seves tres branques, representa la plena unitat dels Països Catalans.

La diada del Pi, que segons Lluís Parcerisa, militant de Maulets-Berguedà ha comptat amb una participació molt positiva de gairebé un miler de persones, ha tingut un dels seus moments de màxima afluència en els parlaments.

A l’acte del Pi hi van intervenir Antoni Lluís Trobat, d’Acció Cultural del País Valencià; Tomeu Martí, de l’Obra Cultural Balear; Toni Reig, de la junta d’Òmnium Cultural; un representant de la Plataforma Acte de Sobirania, i el berguedà i cantant Francesc Ribera -Titot.

Paral·lelament, i tal com informa llibertat.cat, també s’ha celebrat un acte polític juvenil al Pi Jove, símbol de renaixença de la pàtria al 1921. En aquest acte, Nil Cardona, militant de Maulets, ha llegit un text de l’escriptor Julià de Jodar que no ha pogut assistir a l’acte. Natxo Romero, militant de la CUP de Berga i regidor a l’Ajuntament, ha fet un repàs de les lluites socials que s’estan duent a terme a la comarca berguedana i en general als Països Catalans, i Tomàs Sayes, estudiant de la UAB i militant del SEPC, ha explicat l’experiència de lluita contra l’Espai Europeu d’Educació Superior i ha fet una breu valoració del moviment estudiantil actual. Per finalitzar l’acte polític s’ha cantat el Cant dels Segadors.

A continuació, s’ha pogut gaudir d’un dinar popular a càrrec del Casal Panxo de Berga, i del concert d’Improvizats i de la Brigada Avel·lina, que han fet cançons populars, de lluita i festives.

El Rebrot

En la seva totalitat, el Rebrot també s’ha valorat molt positivament. Segons confirma Lluís Parcerisa de Maulets-Berguedà a L’ACCENT, “en termes generals, valorem com a molt positiva l’afluència de gent, ja que hi han assistit més de 1500 persones”. A més a més, el militant de Maulets-Berguedà també explica que ha estat molt bona l’actitud dels centenars de joves que han assistit cada dia a les xerrades: “Considerem molt positiu que centenars de joves hagin obtingut formació al Rebrot, ja que aquest era l’eix central de l’aplec”.

La confluència entre Maulets i CAJEI

Per altra banda, tal i com es pot llegir al suplement especial que ha fet L’ACCENT per a aquest Rebrot 2008/2009, l’aplec de joves dels Països Catalans ha servit per donar un pas més cap a la unitat del moviment independentista juvenil. Segons Maulets-Berguedà, “les dues organitzacions han confluit en aquest aplec i han compartit un espai de debats i experiències, cosa que és molt important”. La CAJEI també ha afirmat que “el més idoni seria que projectes com el Rebrot es poguessin dur a terme conjuntament, des d’una organització que aglutinés la totalitat de la joventut independentista” i dissabte mateix, el portaveu d’aquesta organització va tornar felicitar a Maulets i va posar èmfasi en l’encertada decisió de dur a terme un procés de confluència entre les dues organitzacions juvenils.

En el que ara per ara coincideixen les dues organitzacions és en la voluntat de crear un referent juvenil unitari de l’esquerra independentista dels Països Catalans.